12 July 2016

The wind

Sejak dua menjak ni fikiran tak menentu (sounds like rock jiwang lyrics but it's not) 
. Banyak benda yang aku fikir.

Entahlah kadang-kadang at one point in your life, kau akan rasa seperti seorang looser. Nak lagi orang macam aku yang baru menempuhi satu fasa hidup paling terfucked up sekali abad ini. Man do I ever tell you how I felt? Kalau boleh bedah akal otak dan jiwa, entah apa yang kau orang akan jumpa. 

Aku tak suka cerita benda private dalam social medias. Especially mendedahkan muka-muka family members. Aku tak rasa aku punya hak untuk dedahkan privacy dorang. Paling-paling koman pun muka mak bapak jela. Biarlah family tu simpan sikit. Aku pun tak pasti apa yang aku cuba sampaikan. Basically aku tulis je apa yang terbuku.

Lagi-lagi sejak dari seminggu sebelum lepas raya, aku rasa tersangat down entah apa-apa. Benda bodoh pun kadang-kadang nak emo. Tapi masalah nya sekarang aku emo sorang-sorang. Kalau tengok aku keluar sendiri tak berteman atau tak bagitau orang mana aku pergi, maksudnya aku memang emo tahap gaban tak boleh runding. 

Semoga tuhan lindungi diri kita dari segala bencana. 

Aku sebenarnya nak tulis pasal kisah mat bangla yang aku jumpa tengahari tadi. Tapi tak apa la aku simpan peram di post seterusnya.

[ Masa type post ni aku tengah dengar playlist slow rock melayu dekat Spotify. Layan beb, tu pasal emo gila masa type ni. Apa-apa pun Selamat hari raya. Selamat makan lemang satu bulan ]

[ Selain daripada itu, menulis didalam bahasa melayu ni rasa macam diri sendiri. Kadang-kadang tak dapat elak dari jadi fake masa tulis blog post dalam english. Entah apa-apa la kau ni Aimi oi. Teringat zaman blogging 2-3 tahun lepas. Macam ni la gaya nya aku menulis. Kelakor nak mampos]

[Ok bye]


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT © 2017 | THEME BY RUMAH ES