5 April 2014

Akal level bawah tanah punya

"Jangan judge orang yang tak pakai tudung tu jahat. Yang pakai tudung tu bukan baik pun perangai macam jin jugak"

" Ish, tak panas ke pakai tudung ? Bapaklahhh ! Dah la matahari mencacak macam tu, peluh2 eee geli gila kot" 

" Tak cantik lah pakai tudung. Macam orang kampung, kolot takde kelas langsung jah"

"Lelaki tak pandanglah perempuan yang tak pakai tudung ni, apa kelas tak seksi derrr"


Kepala hotak kau lah, sampai hati cakap macam ni. Bukan nak terus judge atau jump into conclusion yang korang ni a bad muslim, tapi kau punya kata-kata tu macam kau tak sedar langsung yang kau tu islam. Kau tak nak pakai hijab, belum dapat hidayah, go on, tapi bukan nya bagi alasan tak pakai hijab macam alasan yang dekat atas tu. Aku pernah sekali di approach oleh seorang perempuan.

Sebenarnya aku macam bengang plus geram sebab ada orang confess macam ni 



Betapa bodoh level abadi ni kau cakap macam ni. 

" Bila aku tak pakai tudung, lelaki ngorat aku, perempuan dah tak pandang sini, diorang pandang dengan cemburu"

What the effff .

Dik barang murah memang banyak orang nak pegang nak beli. Bila dah dapat, dibuang nya senang jugak. Kalau barang mahal, susah nak dapat fikir sepuluh kali nak beli, sebab takes time nak kumpul duit beli. Nak buang pun sayang. Jadi di jaga macam nak rak. Sama gak lah macam maruah kau dik non, kalau setakat kau nak perhatian lelaki, nak suruh lelaki suka kau. Senang dia dapat senang dia buang kau jugak. 

"Hijab helps to distinguish between a muslim and non muslim. And what differentiate you with them if you wear the same clothes?"







5 comments:

  1. hai. datang sini sebab nak balas komen. hahah. (dari blog Caffeine and Nicotine yang awak baca sebab nak baca pasal smena 8M tapi last last tak banyak info pun :P)

    aah dulu intec. batch A- Level Medicine 11, A-Level exam tahun 2012. awak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alevel Uk belum habis lagi tengah finals sem 2. Hehe

      Delete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT © 2017 | THEME BY RUMAH ES