19 November 2013

Segmen Mak Andam Aiminoche : Make up avatar muslimah goes wrong uolss !!

Tadi aku ada janji nak update lagi kan time malam. Ini kali aku buat lain macam sikit. Haha.


Hai uolss bersama saya mak andam aiminoche dalam segmen make up goes wrong. Untuk first segmen ni ahkak amik inspiration dari avatar. Tapi avatar yang sendu-sendu gitu uollls. Diibaratkan cerita avatar yang akak amik inspiration ni macam karipap -karipap cinta gambit tu. Panas pun tak, sejuk pun tak. Suam suam gitu


Ok, apa yang adik-adik perlukan adalah alatan make up yang lengkap. Bagi yang takde yang lengkap atau adik2 masih bawah umur yang tak ada duit jangan risau, kita manfaatkan apa yang ada. Ada mesti belajar seni kan ? Boleh amik watercolor Buncho tu kita main mix-mix colour. Lagi meriah uollss. Paling koman oun side effects muka ada berjerawat. Ahkak pun make up beli guna duit JPA . Ops, kantoi.


Cara-cara dia akak letak gambar. Tengok gambar dr kiri ke kanan ok.




Lepas dah siap make up, kita gayakan shawl pulak. Shawl pulak ahkak guna bawal kangaroo RM 5 only. 



Itu antara style2 yang akak buat. Ikut adik la. Nak lilit tu macam mana punya gaya pun. Tapi andai kata adik2 lilit shawl tu tiba2 tercekik lepastu mati akak tak dapat nak tolong. 


Apa-apa pun akak rasa paling best style avatar ni digayakan macam gaya2 makcik-makcik pergi pasar. Curlass gila. Memang sesuai betul.


Tudiaaaaaaaaa



Kbai, ahkak nak tanggal make up. Jumpa lagi dalam segmen akan datang









2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT © 2017 | THEME BY RUMAH ES