22 May 2013

book review : SUAMI (FIXI)

Diri ni dah tak tertahan lagi bila nampak ada sale dekat fixi.com untuk buku berharga RM 14 sebuah dengan syarat kena beli 6. Woowwwww ! Takjub kejap. Pastu diri ini pun pergi la page by page tengok buku mana yang best, baca synopsis. So ok dah pilih. Bila check out cart sekali tambah harga post, adehhh. Selak maybank2u jap tengok baki duit adeehhhhhhhh. Tutup tab. Berkubur dan musnah lah impian -__-


Semalam punya semalam sahabat diri ini jemput teman pergi beli barang nak masuk matrik di One utama. Elok sangat la depan AEON tu ada popular. Padahal haritu ada baca kat website fixi yang dorang ada konflik dengan Popular. Saja test2 cari buku fixi. Memang tak ada la pun buku nya kat situ. Maka berjalan la kami ke MPH. Sampai je MPH , macam kena serang strok sebab kaget tengok buku fixi depan mata. OMG OMG buku fixi. Im holding it. Haha. Drama sangat engko !

Pilih-pilih buku lepastu selak wallet tengok duit. "Jap, td aku beli baju" "Bayar guna debit card lah" denggg. Pastu pilih buku again sebab taknak menyesal. And I made my choice. Beli 4 buah buku. Ofcourse, novel SUAMI is included in this purchase. Im a happy kid that day :)





Review : Novel S.Mara.GD yang telah diterjemah semula mengikut kesesuaian masyarakat Malaysia oleh Nabila Najwa. Mula2 baca synopsis aku dah tangkap leleh ni mesti best gila. Ohmygoodness, I memang minat gila ok thriller and mystery punya cerita. Peminat setia CSI ok. Masa mula2 baca oh relax. Ok good, perjalanan cerita dia biasa je mula-mula Bila Ester tu bawak Maryati tu jalan2 surabaya kat situ dah start best dah. Lepastu bila Ester tu mati Ohmygod sape bunuh sape bunuh. Lepastu terbongkar plak cerita bini si yadi yang mati dulu. And the rest korang baca sendiri la yer. hahaha. Tapi aku serious tak expect ah ending dia macam gitu sebab aku target orang lain yang bunuh. Memang lah  mcm huefgvjyrrbtgftuhw.. tapi last sekali memang best. Walaupun ini novel translate, dan bahasa yang translate ni bahasa melayu tapi nya melayu indonesia jadi tak banyak beza pun. Bila dah nak habis tu aku tak rasa pun ada banyak alih bahasa yang dibuat. Takpelah, aku masih boleh faham lagi. Tapi serious ah bila kau baca, dalam hati kau baca ikut lenggok orang indon bercakap. haha. kelakar sangat. Orang kata nak menjiwai engko ! Tapi best memang best, aku bagi 4 dari 5 bintang. Thank youu

3 comments:

  1. Beli novel apa lagi? Mental, Asrama, Kelabu ngan Ilusaniti dah beli? :D

    ReplyDelete
  2. masa first time jumpa buku fixi dekat mph pun jadi histeria jugak. hahahah XD

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
COPYRIGHT © 2017 | THEME BY RUMAH ES